Néhány tanács kilincs vásárlás előtt

Beltéri kilincsek elosztása:

1 . Hosszú címes kilincsek - vásárlásakor ügyeljen a méretezésére (furattávolság - kilincsközép és kulcslyuk közép távolságára).A leggyakoribb furattávolság a 72, vagy 90 mm. Biztonsági ajtóknál gyakran előfordul a 92 mm is.

Figyelmeztetés: mivelhogy nyílásokat a hosszúcímes kilincsgarnitúrákba az Ön igénye szerint lyukasztjuk, fontos, hogy a vásárlásnál pontos nyílásméretet (72, 85, 88, 90, 92 mm) és típust (BB, PZ, WC) tüntessen fel. Ha nem megfelelőt rendel, nem minden esetben magával érthető a csere.

2. Rozettás kilincsek – vagy osztott kilincsek, jelölés: R (kerek rozetta), vagy HR (négyszög rozetta). A legtöbb modell az ajtón és a zártesten átmenő csavarokkal kerül rögzítésre, ezért fontos, hogy a záron ehhez megfelelő nyílások legyenek.

Nyílások típusai:

BB (dózikus) – hagyományos kulcslyukas zárhoz való nyílást így jelöljük

PZ (cilinderes) – hengerzárbetétes zárhoz való nyílást így jelöljük

WC - így jelöljük a WC garnitúrát elzáróval (fontos, hogy a zár alsó négyszög nyílása 6x6 mm legyen, vagy szükséges a bővítő)

Kilincs/gomb, vagy kilincs/fogantyú: itt fontos az összes előző adat, plusz pontosítás, hogy jobbos (jelölés RE), vagy balos (jelölés LI) kilincsről van-e szó. Gomb, vagy fogantyú lehet fix, vagy forgatható.

Felületi kezelések

A katalógusban különböző felületi kezelésű termékek széles választéka található. Annak ellenére, hogy ezek a felületkezelések minőségi műszaki eljárással készülnek, nem minden felület felel meg az összes környezetbe. Minden felületkezelésnél megjelöltük a megfelelő környezetbe illő használhatóságot szimbólumokkal:

* otthoni környezetbe megfelelő (lakások, házak, kis panziók)

** mérsékelt forgalmú helyekre (családi házak, szállodák, szálláshelyek, kisebb forgalmú adminisztratív területek, panziók)

*** frekventált helyekre, ahol nagy az embermozgás (adminisztratív területek, üzletek,

benzinkutak, bevásárló központok) és nedves környezetbe is megfelel.

* zlatá - arany porszórt (komaxit)
* biela - fehér porszórt (komaxit)
* strieborná - ezüst porszórt (komaxit)
* hnedá - barna porszórt (komaxit)
* antik - antik porszórt (komaxit)

* ANS - nikkelezett alumínium
** AOC - krómozott alumínium
* BVOC - fekete selyem króm
*** LN - fényes inox
*** N - inox
*** N/OC/N - inox/króm/inox
* OBA - antik bronz
* BAN - antik fekete
** OC - króm
* OC/B - króm/fekete króm
* OC/BVOC - króm/ fekete selyem króm
*** OC/N - króm/inox
** OC/ONS - króm/csiszolt nikkel
** OCS - csiszolt króm
* OCS/CH - csiszolt króm/cseresznye
* OCS/W - csiszolt króm/wenge
** OCS/OC - csiszolt króm/króm
* OGR - súrolt bronz
** O - súrolt bronz matt
* OLS - szálcsiszolt réz lakk
*** OLS/N - szálcsiszolt réz lakk/inox

** F1 - natúr elox
** F2 - pezsgő elox
** F3 - arany elox
** F4 - bronz elox
** F9 - inox elox

* OLV - fényes réz lakk
*** OLV/N - fényes réz lakk/inox
* OLV/OLS - fényes réz lakk/szálcs. réz
* OML/ONS - nikkel/szatén nikkel
* ONS - szatén nikkel
* ONS/CH - szatén nikkel/cseresznye
* ONS/W - szatén nikkel/wenge
** ONS/OC - szatén nikkel/ króm
*** PVD INOX - 10 év jótállás
*** PVD ZLATÁ - 10 év jótállás
** VOC - selyem króm
*** VOC/N - selyem króm /inox
** VONS - selyem nikkel
*** VONS/NL - selyem nikkel /fényes inox
** B - fehér porszórt (komaxit)
*** Kovaná čierna - kovácsoltvas fekete
*** Kovaná sivá - kovácsoltvas szürke

Első rövidítés a /- jel előtt a rozetta, vagy a pajzs felületkezelését jelzi, a további két rövidítés a kilincs felületkezelési kombinációjára utal.

** OC/OC/OCS

** OCS/OC/OCS

* ONL/ONL/ONS

* ONS/ONL/ON

Némely termékeknél egyforma jelölés ellenére (pl. F1- natúr elox) előfordulhat minimális árnyalati eltérés, mivelhogy különböző gyártó termékeiről van szó.

Ajtókilincsek felszerelése

A kilincsek felszerelése rendkívül egyszerű, de fontos, hogy a szerelés során a hernyócsavarokat is hajtsa be a kilincsekbe (amennyiben azok tartozékok). A felszerelés nagyon fontos tényezője a termék hibátlan működésének. Nélkülözhetetlen a nyílások precíz és pontos bemérését és kifúrását. Ajánlott a mellékelt sablonok és útmutatók használata. Tipp: a felszerelés előtt a kilincs mechanikáját ajánlatos átkenni univerzális kenővel, például WD-40.

A kilincsek karbantartása, tisztítása

Tisztításhoz ne használjon semmilyen agresszív vegyszert, vagy tisztító anyagot. Minden termékünkre igaz, de a lakkozott felületű réz kilincsekre különösen, hogy lehetőleg kerülni kell a fém ill. kemény tárgyakkal való érintkezést. Ez a felület karcolódásához, a lakk kopásához vagy sérüléséhez, ezáltal a réz oxidációjához vezethet.
Fontos! A kilincsek felületének védelme érdekében kerülje a vegyszerekkel való érintkezést, mert a kilincsek felülete, lakkozása sérülhet. (A felületi sérülések elkerülése érdekében kerülje a savas-lúgos vegyszerekkel való érintkezést.) Tipp: Használjon csak puha nedves rongyot. Szokatlan (nyikorgós) hangok, vagy akadozás orvoslására használjon univerzális kenőszert, például WD-40.

Jótállás

A termékeinkre minimálisan 2 év jótállást garantálunk a vásárlás időpontjától. Hosszított jótállású termékek megfelelő piktogrammal (3, 5, vagy 10 év) vannak jelölve.

A jótállás nem vonatkozik a helytelen karbantartással, elhasználódással, mechanikus sérüléssel (kulcsoktól, gyűrűktől) okozott sérülésekre. Úgyszintén nem vonatkozik a vásárlás után utólagosan átalakított termékekre. A garancia megbírálásánál figyelembe kell venni azt is, hogy a feljebb részletezett felületeket megfelelő környezetben használták-e.

Minőség garancia

A tanácsaink betartása mellet garantáljuk Önnek a termékek hosszú távú élettartalmát.

Árucsere

Bármilyen cserejogosultságnál, kérjük a kedves vevőinket, hogy a visszaküldött részeket gondosan csomagolják be, hogy ne következzen be további sérülés.

Árak

Érvényesek végfelhasználók számára. Szlovákiai teljesítés lévén az itteni 20% ÁFÁ-t tartalmazzák. Gyártók és viszonteladók érdeklődhetnek a kedvezményekről az ügyfélszolgálatunknál. Közösségi adószámmal rendelkező és az ÁFA elszámolását vállaló vevőinknek módunkban áll export (nettó) számlát kiállítani, akár Forintban, akár Euróban. A fizetés magyar bankszámlára történik (Forintos számla esetén).

Az áru elérhetősége

A legtöbb termék raktárunkon van, de a széles választék miatt előfordulhat pillanatnyi készlethiány. Minden esetben kapcsolatba lépünk az ügyfeleinkkel és egyeztetünk az aktuális szituáció szerint.

Köszönjük a megértésüket és reméljük, hogy termékeinkkel és a szolgáltatásainkkal meg lesznek elégedve.

PIKTOGRAMOK – magyarázat

visszahúzó rugó

átmenő csavarok

klikkes rozettarögzítés

kérem, egyeztesse a szállítási határidőt

bevizsgált vasalatok, 3. (legmagasabb) biztonsági osztály

megfelel a tűzbiztonsági ajtókra (GEZE)

csavarós rozettarögzítés

jótállás 3, 5 vagy 10 év